100-jarige Armeense inwoner van Karabach in Azerbeidzjan steekt vrijelijk grenspost Lachin over

Armeense inwoners van de Economische Regio Karabach in Azerbeidzjan kunnen nog steeds vrij de grenspost Lachin passeren, meldt het bureau Karabach van Trend.

De vrije doorgang van Armeense inwoners van Khankendi in de richting van Gorus werd vandaag opnieuw gegarandeerd bij de grenscontrolepost van Lachin. Er werden ook omstandigheden gecreëerd voor de ongehinderde doorgang door de grenspost van Lachin van een 100-jarige Armeense inwoner Lesmonia Arstanyan.

Naar verwachting zullen vandaag meer dan 150 mensen van Armeense afkomst de grenspost van Lachin passeren, alle voorwaarden zijn gecreëerd voor hun comfortabele overgang.

Dit bewijst eens te meer dat er geen obstakels of moeilijkheden zijn bij de doorgang van Karabachse burgers van Armeense afkomst door de grenspost van Lachin en dient als het zoveelste bewijs dat de beweringen van Armenië over de “blokkade” van de weg naar Lachin door Azerbeidzjan leugens en laster zijn.

Om het transport van mankracht, munitie, mijnen en andere militaire uitrusting vanuit Armenië voor illegale Armeense gewapende groepen op het grondgebied van Azerbeidzjan te voorkomen (die niet werden teruggetrokken in tegenstelling tot de trilaterale verklaring van 10 november 2020 die door Azerbeidzjaanse, Armeense en Russische leiders na de tweede Karabach-oorlog), en als adequate reactie op de eenzijdige oprichting van een grenscontrolepost door Armenië aan de grens met Azerbeidzjan op 22 april bij de ingang van de weg Lachin-Khankendi, in strijd met de trilaterale verklaring van 10 november 2020, op 23 april om 12.: 00 (GMT+4), hebben de eenheden van de staatsgrensdienst van de Republiek Azerbeidzjan een grenscontrolepost opgezet op haar soevereine grondgebied, aan de grens met Armenië, aan het begin van de weg Lachin-Khankendi.