Ambtenaar: Wederopbouwwerkzaamheden in Karabach gaan op volle kracht door

De wederopbouwwerkzaamheden in Karabach gaan op volle toeren door, zei de speciale vertegenwoordiger van de Azerbeidzjaanse president in de districten Jabrayil, Gubadli en Zangilan, Vahid Hajiyev.

Volgens hem is de ontwikkeling van de hele regio Karabach het langetermijnplan van de Azerbeidzjaanse regering, meldt het rapport.

“We werken doelgericht in dit verband,” voegde hij eraan toe.

Hij benadrukte ook dat het rehabilitatieprogramma van de bevrijde gebieden is gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Momenteel wordt er gewerkt aan het herstel van de bevrijde gebieden van Azerbeidzjan. Azerbeidzjan zal zijn onlangs bevrijde gebieden in vier fasen herbouwen. De eerste fase omvat de oplossing van de problemen op het gebied van bestuur, veiligheid en infrastructuur. De daaropvolgende fasen omvatten daarentegen de oplossing van problemen op het gebied van sociale dienstverlening, wederopbouw en de ontwikkeling van de economie.

In 2021 en 2022 heeft de Azerbeidzjaanse regering in totaal 4,9 miljard manaat, of bijna 2,8 miljard dollar, uitgetrokken voor grootschalige wederopbouw- en herstelactiviteiten in de bevrijde gebieden.

De Azerbeidzjaanse regering lanceerde grote infrastructuurprojecten in de regio’s Karabach en Oost-Zangazur, kort nadat deze in 2020 tijdens een 44 dagen durende oorlog werden bevrijd van bijna drie decennia durende Armeense bezetting.