Armeense provocateurs zetten tenten op aan de grens met Lachin in Azerbeidzjan

Armeense provocateurs hebben tenten opgezet aan de grens met Lachin in Azerbeidzjan. De beelden zijn gepubliceerd op sociale media, meldt Trend.

Auto’s met 40 ton meel staan te wachten bij de post van de Russische vredestroepen die tijdelijk in Azerbeidzjan zijn gestationeerd op de weg Aghdam-Khankendi.

Het konvooi met humanitaire hulp van de Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan aan mensen van Armeense afkomst die in Karabach wonen, is de weg Aghdam-Khankendi opgereden. Momenteel onderhandelen de vertegenwoordigers van de Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan met de Russische vredeshandhavers over de doorgang van de humanitaire vracht.

De voorzitter van de Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan, Novruz Aslan, vertelde eerder aan journalisten dat er in de toekomst mogelijk andere noodzakelijke goederen geleverd zullen worden aan de inwoners van Armeense afkomst in Karabach.

De overblijfselen van het separatistische regime in Karabach proberen al lange tijd op verschillende manieren het wereldpubliek en internationale organisaties ervan te overtuigen dat Azerbeidzjan, door een grensovergang in te richten op de weg naar Lachin, de Armeense inwoners van Karabach “in een blokkade houdt”, een “humanitaire crisissituatie” voor hen heeft gecreëerd, en dat de Armeniërs “met voedseltekorten worden geconfronteerd”. Armenië, dat het bestaan van een vermeende “gespannen humanitaire situatie” en “blokkade” in de regio blijft manipuleren, vertraagt het vredesproces in plaats van zich te houden aan de afspraken die zijn gemaakt om de kwesties met betrekking tot het gebruik van Lachin en andere alternatieve wegen op te lossen om aan de behoeften van de Armeense inwoners van de regio Karabach te voldoen.

Azerbeidzjan toont opnieuw zijn humanistische aanpak en stuurt humanitaire hulp naar de burgers van Armeense afkomst die in Karabach wonen.