Azerbeidzjaanse hoofdwetenschapper: Zangazur corridor in wereldwijde aandacht

Isa Habibbayli, voorzitter van de Nationale Academie van Wetenschappen van Azerbeidzjan (ANAS), heeft gezegd dat de ANAS het onderzoek naar Armeense studies voortzet.

Habibbayli maakte deze opmerkingen tijdens een conferentie in het kader van het “Jaar van Heydar Aliyev” en gewijd aan de Werelddag van het Boek en het Auteursrecht over het onderwerp “Oude teksten en klassieke bronnen leggen Armeense vervalsingen en verzinsels bloot, of de realiteit van Zangazur, het oorspronkelijke Azerbeidzjaanse Turkse land”, aldus het rapport.

Hij zei dat belangrijk onderzoek wordt verricht aan het Instituut voor Geschiedenis en het Instituut voor Kaukasische Studies van ANAS.

“De bronnen waarop wij ons baseren zijn archiefdocumenten, tijdschriften en correspondentie. Deze conferentie zal onze aandacht richten op meer oude bronnen. De vermelding van Zangazur in de titel van de conferentie is belangrijk. De corridor van Zangazur staat in het middelpunt van de belangstelling van de hele wereld. Vanuit dit oogpunt is de conferentie van groot belang”, benadrukte Habibbayli.