Azerbeidzjaanse ministerie van Defensie maakt aantal mijnen bekend die zijn gevonden in bevrijde gebieden

Als gevolg van de activiteiten die in de bevrijde gebieden zijn uitgevoerd door de eenheden en subeenheden van de genie-troepen van het Azerbeidzjaanse leger, is in juli van dit jaar tot 610 hectare land volledig van mijnen ontdaan, meldt Report.az, onder vermelding van het ministerie van Defensie.

Tot nu toe hebben de genie-eenheden van het Azerbeidzjaanse leger in de bevrijde gebieden ongeveer 32.285 hectare land vrijgemaakt van mijnen en niet-geëxplodeerde munitie. In totaal werden 10.207 antipersoonsmijnen, 2.580 antitankmijnen en 10.447 niet-geëxplodeerde munitie ontdekt en geneutraliseerd.

Daarnaast zijn er dankzij het werk van de genie-eenheden van het Azerbeidzjaanse leger en andere staatsorganen nieuwe toevoerwegen aangelegd. In juli van dit jaar werd meer dan 70 km van de bestaande bevoorradingswegen verbeterd en hersteld.

De belangrijkste inspanningen zijn gericht op het ontmijnen van nederzettingen, het inzaaien van percelen, wegen en infrastructuurvoorzieningen in de bevrijde gebieden.

Noodzakelijke maatregelen voor technische ondersteuning zijn in de genoemde gebieden aan de gang in overeenstemming met het plan.