Azerbeidzjan bereidt videobeelden voor van het dorp Agali in Zangilan

Er is een nieuwe video gemaakt over het dorp Agali in het district Zangilan van Azerbeidzjan, meldt Report.az.

De video werd voorbereid door de speciale vertegenwoordiging van de president van Azerbeidzjan in de districten Jabrayil, Gubadli en Zangilan, die deel uitmaken van de economische regio Oost-Zangazur.

Een van de pittoreske hoekjes van Azerbeidzjan, Zangilan, was moeilijk te herkennen na 30 jaar bezetting. Ondanks het feit dat er sinds de glorieuze overwinning verschillende jaren zijn verstreken, verandert Zangilan in een versneld tempo. Drie jaar zijn verstreken sinds de teruggave van Zangilan aan de echte eigenaars en één jaar sinds de eerste bewoners verhuisden naar het dorp Agali.

In opdracht van president Ilham Aliyev werd het eerste slimme dorpsproject uitgevoerd in het dorp Agali in het district Zangilan. Het dorp is herbouwd en alle noodzakelijke voorwaarden voor een comfortabel leven zijn er gecreëerd. Op 19 juli van dit jaar vieren de inwoners van Agali dat ze 1 jaar geleden zijn teruggekeerd.

Report presenteert een video die de hartverscheurende beelden van het dorp weergeeft, gefilmd tijdens de periode van bevrijding van de bezetting in 2020, en het huidige uiterlijk van het dorp.

Link naar de video