Azerbeidzjan gaat industriegebied bouwen in Kalbajar

Voor de wederopbouw van Kalbajar in Azerbeidzjan is 80 miljoen manat (47,1 miljoen dollar) toegewezen aan de openbare rechtspersoon “Dienst voor wederopbouw, bouw en beheer nr. 2 in het economisch district Oost-Zangezur” bij decreet van president Ilham Aliyev, zei de vertegenwoordiger van de president van de Republiek Azerbeidzjan in het district Lachin, Masim Mammadov, Trend.

“Het gezamenlijke projectwerk met het Staatscomité voor Stedelijke Ontwikkeling en Architectuur bevindt zich in de laatste fase. De projecten zullen in de nabije toekomst worden uitgevoerd. In de beginfase is het de bedoeling om volgend jaar 444 appartementen te bouwen en gezinnen naar Kalbajar te verhuizen,” zei Mammadov.

Volgens Mammadov beslaat het gebied waarop de werkzaamheden zullen worden uitgevoerd een gebied van ongeveer 3,5 km. Het personeel van de publiekrechtelijke rechtspersoon “Restoration, Construction and Management Service No. 2 in East Zangezur Economic District” is in staat om elk werk professioneel uit te voeren. Er zal ook speciale aandacht worden besteed aan logistieke en infrastructurele werkzaamheden om het proces in een stabiele vorm voort te zetten met de wisseling van de seizoenen.

Hij benadrukte ook de kwestie van werkgelegenheid voor gezinnen die naar Kalbajar zullen verhuizen.

“Het project omvat de aanleg van een industriegebied rond de stad Kalbajar. We hopen dat er snel meerdere van zulke zones zullen komen. Er is hier een zeer rijke natuur en er zijn goede vooruitzichten voor landbouw, toerisme en andere industrieën,” zei hij.

Volgens de instructies van het hoofd van het coördinatiehoofdkwartier wordt de volgende bijeenkomst van de werkgroep stadsplanning in de stad Kalbajar gehouden. Dit is de eerste bijeenkomst van de werkgroep stadsontwikkeling in het economisch district Oost-Zangezur en ook de eerste in de stad Kalbajar.