Azerbeidzjan lanceert nieuwe medische centra in bevrijde gebieden

  Vugar Gurbanov, uitvoerend directeur van Association for the Management of Medical Territorial Divisions of Azerbaijan (TABIB), heeft gezegd dat het land nieuwe medische centra heeft opgezet in de bevrijde gebieden.

  Hij maakte deze opmerkingen tijdens het 1e Symposium van Azerbeidzjaanse Wereldartsen dat gezamenlijk werd georganiseerd door TABIB en het Staatsbureau voor Verplichte Medische Verzekering van de Republiek Azerbeidzjan in het Heydar Aliyev Centrum.

  Tijdens het evenement zei Gurbanov dat een groep psychologen en psychiaters-vrijwilligers psychologische hulp hebben verleend aan de deelnemers van de Patriottische Oorlog in de regio’s Ganja, Shirvan, Salyan, Saatli, Ujar, Zardab, Aghjabadi, Barda, Beylagan, Bilasuvar, Fuzuli, Goygol, Ismayilli, Kurdamir, Goychay, Gabala, Neftchala.

  “3316 militairen ontvingen eerste psychologische hulp, 1385 militairen ondergingen psychiatrisch onderzoek.

  Psychologische hulp werd ook verleend aan 753 slachtoffers van Armeense terreur (beschietingen) in Ganja, Tartar en Barda.

  Er werd een modulair ziekenhuis geopend in de stad Shusha en gezondheidscentra in Lachin, Jabrayil, Hadrut en het dorp Agali. Medische diensten worden op het hoogste niveau verleend in het kader van de verplichte ziektekostenverzekering.

  Voor succesvol werk moet er voldoende menselijk kapitaal zijn. En daar besteden we, in overeenstemming met de instructies van president Ilham Aliyev, speciale aandacht aan. Professionele artsen zijn nodig om professionele hulp te bieden.

  Op dit moment werken er 94.084 werknemers in medische instellingen die rapporteren aan TABIB. Hiervan zijn er 53.389 medisch personeel. In 2022 werden 12.379 mensen aangenomen door medische instellingen, en vanaf begin 2023 – meer dan 3.500 mensen,” merkte Gurbanov op.

  Het symposium wordt bijgewoond door meer dan 100 Azerbeidzjaanse artsen die werkzaam zijn in Türkiye, Rusland, Duitsland, de Verenigde Staten van Amerika, Koeweit, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Groot-Brittannië, Italië, Canada, Kirgizië, Oekraïne, Georgië, Polen en Roemenië.

  Referentie: Caliber.az