Azerbeidzjan onthult omvang van gebieden die in juli van landmijnen zijn ontdaan

Tot 610 hectare land werd volledig vrijgemaakt van mijnen als gevolg van de activiteiten die in juli 2023 werden uitgevoerd in de bevrijde gebieden door de eenheden en subeenheden van de geniesoldaten van het Azerbeidzjaanse leger.

Ongeveer 32.285 hectare land werd tot nu toe vrijgemaakt van mijnen en niet-geëxplodeerde munitie door de geniesoldaten van het Azerbeidzjaanse leger in de bevrijde gebieden, meldt Caliber.Az onder vermelding van het Azerbeidzjaanse Ministerie van Defensie.

In totaal werden 10.207 antipersoonsmijnen, 2.580 antitankmijnen en 10.447 niet-geëxplodeerde munitie ontdekt en geneutraliseerd.

Daarnaast werden, dankzij de samenwerking van de genie-eenheden van het Azerbeidzjaanse leger met andere overheidsinstanties, nieuwe aanvoerroutes aangelegd om voertuigen en konvooien met militaire uitrusting veilig door moeilijk begaanbaar terrein te laten rijden, waaronder moeilijk begaanbaar rotsachtig terrein. In juli van dit jaar werd meer dan 70 km van de bestaande bevoorradingswegen verbeterd en hersteld.

De belangrijkste inspanningen zijn gericht op het ontmijnen van nederzettingen, zaaipercelen, wegen en infrastructuurvoorzieningen in de bevrijde gebieden.

Noodzakelijke maatregelen voor technische ondersteuning zijn in de genoemde gebieden aan de gang in overeenstemming met het plan.