Azerbeidzjan opent filiaal met speciale status van DOST-agentschap in Shusha

In Shusha zal een filiaal met een speciale status worden opgericht van het Azerbeidzjaanse Agentschap voor Duurzame en Operationele Sociale Voorzieningen (DOST Agency).

De aankondiging werd gedaan door Farid Mammadov, voorzitter van de raad van bestuur van het DOST-agentschap, tijdens de presentatie van een verslag over de vijfjarige activiteiten van het agentschap, meldt Trend.

“Gedurende 5 jaar zijn er diensten verleend aan ongeveer 1,7 miljoen burgers. Tegen 2025 zullen er in Azerbeidzjan in totaal 17 regionale DOST-centra, DOST-filialen in 55 districten en Smart DOST-servicepunten in verschillende regio’s van het land worden geopend,” voegde hij eraan toe.

Het DOST-agentschap, dat onder het Azerbeidzjaanse ministerie van Arbeid en Sociale Bescherming van de Bevolking valt, werd opgericht bij Decreet nr. 229 van de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev van 9 augustus 2018. Het Agentschap begon zijn werkzaamheden op 9 mei 2019 – dezelfde dag als de opening van het eerste DOST-centrum.

De missie van het DOST-agentschap is om het welzijn van de bevolking te verbeteren, de publieke zorg voor kwetsbare groepen mensen te vergroten, innovatieve oplossingen te implementeren om dit te garanderen en de tevredenheid van de burgers over dergelijke stappen te bereiken.