Azerbeidzjan vindt wapens en munitie in herdenkingscomplex in Karabach – MvD

Tijdens de inspectie van Karabach in Azerbeidzjan is een aanzienlijke hoeveelheid wapens en munitie gevonden in het herdenkingscomplex dat is opgericht ter nagedachtenis van de deelnemers aan de Tweede Wereldoorlog op het grondgebied van het district Khojavend, aldus het Ministerie van Defensie van de Republiek Azerbeidzjan, Trend.

“De grote hoeveelheid munitie en wapens van verschillende kalibers die op het grondgebied van het complex werd gevonden, bewijst dat het gedenkteken werd gebruikt als een militaire opslagplaats,” zei het ministerie.

Om de bepalingen van de Trilaterale Verklaring te waarborgen, om grootschalige provocaties in de economische regio Karabach te stoppen, om formaties van de Armeense strijdkrachten te ontwapenen en terug te trekken van het grondgebied van Azerbeidzjan, om hun militaire infrastructuur te neutraliseren, om de veiligheid te waarborgen van de vreedzame bevolking die terugkeert naar de gebieden die bevrijd zijn van de bezetting, ambtenaren die betrokken zijn bij bouw- en wederopbouwwerkzaamheden en ons militair personeel, en om de constitutionele orde van de Republiek Azerbeidzjan te herstellen, zijn er antiterroristische maatregelen gelanceerd in de regio.

Alleen militaire doelen van illegale gewapende formaties van het separatistische regime worden uitgeschakeld met behulp van zeer precieze wapens uit het arsenaal van het Azerbeidzjaanse leger.

Burgers en infrastructuurobjecten zijn geen doelwitten tijdens gelokaliseerde antiterroristische activiteiten in de Azerbeidzjaanse Karabach-regio.