Azerbeidzjan zorgt voor vrije, veilige doorgang van Armeniërs door grenscontrolepost Lachin

Azerbeidzjan zorgt voor vrije doorgang van personen van Armeense afkomst via de grensovergang van Lachin, zo meldt Trend.

Azerbeidzjan heeft de Armeense inwoners van Karabach herhaaldelijk opgeroepen om hun woonplaats niet te verlaten en deel uit te gaan maken van de Azerbeidzjaanse samenleving. Degenen die besluiten te vertrekken, doen dat op basis van hun eigen keuze.

Om te zorgen voor duurzame reïntegratie van Armeense inwoners die in de economische regio Karabach van Azerbeidzjan wonen in de samenleving van het land, heeft de werkgroep voor het oplossen van sociale, humanitaire, economische en infrastructurele problemen in de regio Karabach instructies gekregen met betrekking tot het vaststellen van de wettelijke status van deze personen.

In het kader van deze activiteit is het de bedoeling om in de eerste fase Armeense inwoners te registreren die in de economische regio Karabach wonen.

Het in ontvangst nemen van aanvragen en het registratieproces zal worden uitgevoerd door de Staatsmigratiedienst van Azerbeidzjan. De voorlopige registratie via reintegration.gov.az zal Armeense inwoners van de Karabach-regio van Azerbeidzjan in staat stellen om effectief gebruik te maken van alle overheidsdiensten en helpen om aan hun sociaaleconomische en humanitaire behoeften te voldoen.

De Presidentiële Administratie van de Republiek Azerbeidzjan maakt aan het publiek bekend dat Armeense inwoners van de regio Karabach in Azerbeidzjan vrijwillig een aanvraag voor eerste registratie kunnen indienen bij de portal reintegration.gov.az of gebruik kunnen maken van de onderstaande opties:

Telefoonnummer: +994125260919

WhatsApp nummer: +994705270919

E-mail: [email protected]

Daarnaast zal de acceptatie van sollicitaties in de nabije toekomst ter plaatse worden geregeld.