Bakoe onthult statistieken over humanitaire hulp aan Armeense inwoners van Karabach

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan heeft statistieken bekendgemaakt van de humanitaire hulp en sociale diensten die aan de Armeense inwoners van Karabach zijn verstrekt, zo meldt Report.az, waarbij het de account van de woordvoerder van het ministerie, Aykhan Hajiyezada, op het sociale netwerk X citeert.

22 september: Bakoe stuurde 40 ton in 2 vrachtwagens, waaronder 1.200 sets levensmiddelen, 1.200 sets hygiënische producten, 9.600 luiers, 6.000 broden.

23 september: 40 ton benzine, 24 ton diesel.

25 september: ambulance en medische voorraden voor 200 mensen die geleden hebben bij de explosie in Khankandi.

26 september: ziekenhuizen in Aghdam, Sabirabad en Saatli werden gemobiliseerd om de slachtoffers van de explosie in Khankandi te helpen. Een helikopter met Armeense medische bemanning aan boord mocht Karabach binnen.

Daarnaast werden een ambulance en medische voorraden voor 200 mensen die het slachtoffer waren van de explosie in Khankandi; twee vrachtwagens met drinkbaar water, 65.500 eenheden hygiënische producten van verschillende soorten, 500 stuks beddengoed in één vrachtwagen, 50 ton meel in twee vrachtwagens, 40 ton meel in twee vrachtwagens, 118 ton benzine en diesel naar Khankandi gestuurd.

De weg Khankandi-Shusha-Fuzuli-Gubadli-Eyvazli werd opengesteld voor het verkeer van konvooien van het ICRC. 15 speciale brandbestrijdingsploegen werden door het Ministerie van Noodsituaties naar het door explosies getroffen Khankandi gestuurd.

27 september: Het Ministerie van Noodsituaties stuurde 10 speciale brandweervoertuigen met 50 man personeel naar Khankandi.

De installatie van een veldhospitaal en een veldkeuken ging van start in Khojaly. Daarnaast werden de Armeniërs van Karabach voorzien van 32 ton benzine, 23.160 koekjespakketten, 10.000 chocolade knuppels, 31.860 flessen drinkbaar water.

29 september: Het Ministerie van Noodsituaties stuurde 53 voertuigen en de nodige uitrusting om de installatie van het veldhospitaal in Khojaly te vergemakkelijken.

Daarnaast stuurde Azerbeidzjan 10 bussen om de Armeense inwoners van Khankandi naar de grenspost Lachin te vervoeren.

1 oktober: Azerbeidzjaanse reddingswerkers haalden 48 lichamen onder het puin vandaan dat veroorzaakt werd door de dodelijke explosie in Khankandi.

Medewerkers van de Staatsmigratiedienst van Azerbeidzjan, het Ministerie van Arbeid en Sociale Bescherming van de Bevolking en het Ministerie van Defensie begonnen hun werkzaamheden in Karabach.

Tegelijkertijd werden 7 ambulances met medisch personeel naar Khankandi gestuurd. De Azerbeidzjaanse mobiele netwerkoperators Azercell, Nar en Bakcell zijn actief geworden in Khankandi.