Bakoe rondt technische projecties af voor drinkwatervoorziening aan Fuzuli

Het Staatsagentschap voor Watervoorraden van Azerbeidzjan heeft de laatste hand gelegd aan de plannen voor de bouw van technische systemen waarmee de bevolking van de stad Fuzuli van drinkwater kan worden voorzien.

Volgens APA, verwijzend naar het agentschap, is er een plan met dringende maatregelen opgesteld om Fuzuli van drinkwater te voorzien, waarbij besloten is om gebruik te maken van de beschikbare faciliteiten totdat er nieuwe drinkwatersystemen zijn geïnstalleerd. Daartoe werden drainagesystemen die in de jaren ’80 in de Guruchay rivier waren aangelegd en die tijdens de jaren van de Armeense bezetting waren verslechterd, hersteld en in gebruik genomen.

Tegelijkertijd werden er twee reservoirs met een totale capaciteit van 100 m³ en een pompstation in de rivier gebouwd. Er is een hoofdwaterleiding met een diameter van 630 mm aangelegd van de waterbron naar de stad. De hoofdpijpleiding is aangesloten op het distributienetwerk van een gebouwencomplex dat naar de stad genoemd is, zodat de watervoorziening naar die gebouwen gegarandeerd is. Als dringende maatregel zijn er 4 modulaire zuiveringsinstallaties geïnstalleerd voor de behandeling en afvoer van afvalwater dat in het complex wordt gegenereerd, waardoor er dagelijks 600 m³ behandeld en afgevoerd kan worden.