Bouw van Barda-Aghdam spoorweg voor 70% voltooid

Het werk aan de reconstructie van de spoorlijn Barda-Agdam gaat in versneld tempo door.

De aanleg van de 47,1 km lange weg is voor 90 procent voltooid, meldt Caliber.Az op basis van de persdienst van Azerbaijan Railways CJSC.

De bouw van 128 kunstwerken, waaronder twee bruggen, is al voltooid. Over het algemeen is al 70 procent van de bouwwerkzaamheden uitgevoerd.

De opening van de weg is gepland voor eind 2023.

Momenteel wordt er gewerkt aan het herstel van de bevrijde gebieden van Azerbeidzjan. Azerbeidzjan zal zijn onlangs bevrijde gebieden in vier fasen herbouwen. De eerste fase omvat de oplossing van de problemen op het gebied van bestuur en veiligheid en infrastructuur, terwijl de volgende fasen de oplossing van de problemen op het gebied van sociale dienstverlening, wederopbouw en ontwikkeling van de economie omvatten.

Het grootschalige herstel, dat onmiddellijk na de 44 dagen durende strijd in 2020 begon, werd ondersteund door grootschalige bouwprojecten op het gebied van energie, weg- en spoorweginfrastructuur en luchthavens.

Tot de prioriteiten voor de wederopbouw behoren de aanleg van nieuwe transport- en communicatielijnen en het herstel van historisch bestaande wegen.