Brits parlementslid: Ik probeer te begrijpen waarom de bezetters de lijken uit de graven in Ağdam hebben gehaald.

“Als lid van een delegatie van het Parlement van het Verenigd Koninkrijk breng ik een bezoek aan de regio. De belangrijkste reden voor ons bezoek aan deze gebieden is om de inspanningen op het gebied van ontmijning en de werkzaamheden die worden uitgevoerd te zien. Het Verenigd Koninkrijk en bedrijven uit dit land steunen dit proces”, vertelde David Duguid, lid van het Britse parlement, die op bezoek is in Ağdam, aan APA.

Volgens hem kregen ze na aankomst in de bevrijde gebieden van Azerbeidzjan natuurlijk meer informatie en waren ze getuige van het proces: “De omvang van de vernietiging die hier heeft plaatsgevonden is bedroevend. Maar het werk dat hier wordt verricht en de inspanningen die worden geleverd zijn verheugend. Ik ben erg blij dat de Britse regering helpt bij een deel van de wederopbouw in deze gebieden. Leuk om dat te zien. Wat we hier horen over de begraafplaats is pijnlijk. Ik probeer te begrijpen waarom de bezetter de lijken uit de graven heeft gehaald. Wat zou de reden daarvoor kunnen zijn? Een andere vraag doet ons denken, waarom hebben ze dit land bezet en vervolgens gewoon vernietigd? Dit alles is echt heel vreemd.”

China is bereid de vriendschap met Azerbeidzjan verder te versterken – Speciale vertegenwoordiger
MFA: Azerbeidzjan neemt alle nodige stappen tegen elke provocatie van Armenië
Letse president: Er is een sterk potentieel voor verdere economische samenwerking met Azerbeidzjan
De Britse parlementariër benadrukte ook dat zijn bezoek aan Agdam een belangrijke betekenis voor hem heeft. Begin jaren 2000 woonde en werkte hij in Bakoe: “Ik was me toen bewust van het lopende conflict, maar ik heb deze niet gezien. Wat mij en de delegatie verbaasde is dat de bezettingsmacht deze plaats gewoon bezette, ze probeerden hier niets op te bouwen, ze woonden hier niet, en ze vernielden deze gebieden gewoon om ze te vernietigen. Het is echt moeilijk te begrijpen, om de logica hier in te zien”.

Aanbevolen artikelen