Buitenlandse reizigers beginnen bezoek aan Shusha

Een delegatie van Most Traveled People (MTP), ‘s werelds grootste concurrerende reisgemeenschap, die 14 landen vertegenwoordigt (VS, VK, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Oekraïne, Rusland, Türkiye, Roemenië, Filippijnen, Australië, de Zuid-Afrikaanse Republiek (SAR) en Santa Lucia) is aangekomen in de stad Shusha als onderdeel van hun reis naar de regio’s Karabach en Oost-Zangezur van Azerbeidzjan.

Naar verluidt zullen de buitenlandse reizigers onder leiding van MTP-oprichter en voorzitter Charles Veley zich vertrouwd maken met de historische locaties en het fascinerende karakter van Shusha en met de restauratie- en wederopbouwwerkzaamheden die de Azerbeidzjaanse regering in de stad heeft uitgevoerd na de bevrijding van de bezetting.

De reis is van groot belang voor de promotie van de door Azerbeidzjan bevrijde gebieden als onderdeel van het zwarte toerisme.

In de afgelopen twee jaar hebben grote delegaties van de grote internationale reisnetwerken zoals ETIC, MTP, TCC, NomadMania en de Turkish Travel Club Karabach en Oost-Zangezur zeven keer bezocht.

Referentie: Azertag.az