De maritieme capaciteiten van Azerbeidzjan voor transcontinentaal vrachtvervoer

De geografische ligging van Azerbeidzjan op het kruispunt van Europa en Azië en de wereldwijde handels- en vervoersroutes, zoals de internationale oost-west- en noord-zuidcorridors, zijn voor het land de belangrijkste drijfveer geweest om een voorbeeldige multimodale vervoersinfrastructuur tot stand te brengen.

Azerbeidzjan heeft een centrale rol gespeeld bij het vergemakkelijken van intercontinentale transportverbindingen dankzij zijn geavanceerde spoorweg-, snelweg-, lucht- en maritieme capaciteiten. Het land bezit tegenwoordig de grootste handelsvloot en handelshaven aan de kust van de Kaspische Zee.

“De transport- en logistieke infrastructuur van ons land maakt vervoer in alle richtingen mogelijk. Azerbeidzjan heeft met meer dan 50 schepen de grootste handelsvloot in de Kaspische Zee. De zeehaven van Alat, ontworpen om 15 miljoen ton vracht te vervoeren, zal in de nabije toekomst worden gemoderniseerd en zijn vrachtverwerkingscapaciteit zal oplopen tot 25 miljoen ton. Dit is bijzonder belangrijk aangezien er onlangs een grote toename van het vrachtvervoer door Azerbeidzjan is waargenomen”, zei president Ilham Aliyev op 25 mei tijdens een uitgebreide vergadering van de Hoge Euraziatische Economische Raad in Moskou.

Azerbeidzjan heeft de vorming van de grootste maritieme handelsvloot van de regio vooral te danken aan nationale capaciteiten. Een eersteklas scheepsbouwwerf in Bakoe heeft verschillende soorten schepen, vaartuigen en tankschepen gebouwd. De Azerbaijan Caspian Shipping Company (ASCO) is de belangrijkste exploitant van de scheepswerven en maritieme vloten van Azerbeidzjan.