De terugkeer naar Fuzuli begint

Op 5 augustus hield het Staatscomité voor vluchtelingen en ontheemden een loting tussen de gezinnen die in de eerste fase zullen worden hervestigd in Fuzuli.

Report heeft van het Staatscomité vernomen dat het evenement werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de speciale vertegenwoordiging van de president van de Republiek Azerbeidzjan in de van bezetting bevrijde gebieden, die deel uitmaken van de economische regio Karabach (met uitzondering van de regio Shusha), en de uitvoerende macht van de regio Fuzuli.

Bij de loting waren 144 families van 509 mensen betrokken. Afhankelijk van het aantal gezinsleden krijgen 51 gezinnen tweekamerappartementen, 76 driekamerappartementen en 17 vierkamerappartementen. Deze gezinnen wonen nog steeds in de steden Bakoe en Sumgayit, in tijdelijke nederzettingen op het grondgebied van het district Absheron.

De voormalige intern ontheemden, die binnenkort naar Fuzuli zullen terugkeren voor permanente bewoning, spraken hun grote dank uit aan president Ilham Aliyev en eerste vicepresident Mehriban Aliyeva voor de voorwaarden die zijn gecreëerd in de gebieden die bevrijd zijn van de bezetting en de zorg voor de intern ontheemden.