Eco-protest op de weg Khankendi-Lachin is al 103 dagen aan de gang

  Het protest op de weg Khankendi-Lachin tegen de illegale exploitatie van minerale afzettingen in de economische regio Karabach van Azerbajdzjan duurt nu al 103 dagen.

  Eco-activisten zijn, net als in de eerste dagen van de demonstraties, zeer actief. Zij eisen steevast dat er een einde komt aan de milieuterreur op Azerbeidzjaans grondgebied, meldt Report.

  De actie, die op de ochtend van 12 december vorig jaar begon, is in de nacht van 24 maart voortgezet. De demonstranten geven blijk van vaste wil en doorzettingsvermogen.

  Tijdens de actie worden de veiligheidsregels in acht genomen, er zijn gedurende de nacht geen incidenten geregistreerd.

  Eco-activisten begonnen de dag traditioneel met de uitvoering van het volkslied van Azerbeidzjan.

  Vrijwilligers en vertegenwoordigers van NGO’s die deelnemen aan de actie, zonder het verkeer van voertuigen in beide richtingen te hinderen, scanderen slogans: “Azerbeidzjan is meester over zijn hulpbronnen!”, “Einde aan de milieumisdaden!”, “Stop de ecoterreur!”, “Zorg voor de natuur!”, “Geen ecocide! Ja tegen toezicht.”

  De veiligheid van de demonstranten wordt op hoog niveau gehandhaafd door de interne troepen van het Azerbeidzjaanse ministerie van Binnenlandse Zaken en de politie die in het gebied aanwezig is.