Elchin Amirbayov: Azerbeidzjan is niet van plan de rechten van de Armeense bevolking van Karabach te beperken

Azerbeidzjan is op geen enkele manier van plan om de rechten en mogelijkheden van de Armeniërs in Karabach om hun moedertaal, cultuur en religie te gebruiken te beperken, aldus de vertegenwoordiger van de president van Azerbeidzjan voor speciale opdrachten, ambassadeur Elchin Amirbayov, in een interview met BBC News, zo meldt Report.az.

Amirbayov merkte op dat de enige rode lijn die Azerbeidzjan nooit zal toestaan, iets is dat zijn soevereiniteit en territoriale integriteit in twijfel zou kunnen trekken.

Volgens hem hebben Azerbeidzjan en Armenië geen andere keuze dan gewoon goede buren te zijn.

“Als we geen enkele reden hebben om elkaar vijandig gezind te blijven, als beide leiders op het hoogste politieke niveau hebben aangekondigd dat ze elkaars grondgebied erkennen, als ze ook hebben aangekondigd dat we buren zijn en dat we door geografie worden begrensd en dat er geen andere keuze is dan gewoon goede buren te zijn, waarom zouden normale mensen deze perceptie van de komst van een vijand dan niet overstijgen?” zei hij.

De presidentiële vertegenwoordiger merkte op dat het Azerbeidzjaanse leger al het mogelijke heeft gedaan om mogelijke slachtoffers onder de burgerbevolking te voorkomen tijdens de recente antiterroristische maatregelen, die razendsnel plaatsvonden.

Hij benadrukte dat ze minder dan een dag duurden en met grote precisie werden uitgevoerd om legitieme militaire doelen te neutraliseren.