Gezant onthult hoeveel Armeniërs Lachin zijn gepasseerd sinds de oprichting ervan

De oprichting door Azerbeidzjan van een grenscontrolepost op de weg naar Lachin was een noodzakelijke maatregel om deze illegale acties te stoppen.

De opmerkingen kwamen van Rovshan Sadigbayli, ambassadeur van Azerbeidzjan in Oostenrijk, Slowakije en Slovenië/permanente vertegenwoordiger van Azerbeidzjan bij de OVSE en andere internationale organisaties in Wenen, die de Armeense minister van Buitenlandse Zaken antwoordde tijdens de vergadering van de Permanente Raad, meldt APA.

“Tegelijkertijd zijn de juiste voorwaarden gecreëerd voor een transparante en ordelijke overgang van inwoners van Armeense afkomst die in de Karabach-regio van Azerbeidzjan wonen, in beide richtingen. Sinds de oprichting van de grenscontrolepost – van 23 april tot heden, ondanks de pogingen van Armeense zijde om hen te weerhouden van het gebruik van de controlepost en valse propaganda, zijn 1.927 mensen de grens overgestoken via de controlepost,” merkte de ambassadeur op.

De eenheden van de Azerbeidzjaanse staatsgrensdienst stelden op 23 april om 12:00 uur (GMT +4) een controlepost in op het soevereine grondgebied van Azerbeidzjan aan de grens met Armenië, aan het begin van de weg Lachin-Khankendi, naar aanleiding van de eenzijdige instelling van een controlepost door Armenië aan de ingang van de weg aan de grens met Azerbeidzjan op 22 april.

Referentie: Caliber.az