Historische overwinning: De weg Aghdam-Khankandi wordt in gebruik genomen

Het aanbod van Azerbeidzjan om via de weg Aghdam-Khankandi hulp te bieden aan de Armeense inwoners van Karabach is al werkelijkheid geworden.

Report’s correspondent in Aghdam deelde mee dat de hulp van het Russische Rode Kruis al naar Khankandi is gestuurd om via de weg Aghdam-Khankandi aan de Armeense inwoners van Karabach te worden geleverd.

Dit is de volgende overwinning van Azerbeidzjan. Want voedsel en andere noodzakelijke goederen zullen naar Karabach worden gestuurd via het grondgebied van Azerbeidzjan, de volwaardige en soevereine eigenaar van de regio.

Al voor het conflict speelden de Baku-Aghdam-Khankandi-Shusha snelweg en de Baku-Aghdam-Khankandi spoorweg een belangrijke rol in de ontwikkeling van Karabach. Hoewel de spoorlijn tijdens het conflict werd vernietigd, is het nu mogelijk om over de weg te reizen. Armeniërs hebben daarom geen ruimte voor excuses.

Azerbeidzjan heeft zich herhaaldelijk bereid verklaard om de veiligheid, gezondheid en zekerheid van de Azerbeidzjaanse burgers van Armeense afkomst die in Karabach wonen, permanent over te nemen. Daarom zal de uitvoering van de humanitaire missie op de weg Aghdam-Khankandi helpen om het proces van re-integratie van de Armeniërs uit Karabach in de samenleving van Azerbeidzjan te versnellen.

De opening van de Aghdam-weg doet echter niets af aan de eisen van officieel Bakoe voor de terugtrekking van alle Armeense gewapende groepen in Karabach die door Armenië worden gesteund en gefinancierd.

Deze regio is het grondgebied van Azerbeidzjan en alle activiteiten daar mogen alleen en alleen binnen het kader van de grondwet en wetten van het land worden uitgevoerd.