Konvooi met humanitaire hulp voor Armeniërs in Karabach wacht nog steeds op doorgang op weg Aghdam-Khankendi

Een konvooi met humanitaire hulp die door de Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan is gestuurd naar mensen van Armeense afkomst die in Karabach wonen, wacht nog steeds op de weg Aghdam-Khankendi, meldt het Karabakh Bureau van Trend.

Sinds gisteren staan twee vrachtwagens met 40 ton tarwe geparkeerd voor de positie van de Russische vredesmacht op de route Aghdam-Khankendi.

De Russische vredesmacht, die tijdelijk op Azerbeidzjaans grondgebied gestationeerd is, kreeg van vertegenwoordigers van de Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan een certificaat dat de kwaliteit van de geleverde lading bevestigt.

De route Aghdam-Khankendi is bereikt door een konvooi met humanitaire hulp die de Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan heeft verzonden naar inwoners van Karabach die van Armeense afkomst zijn. De humanitaire lading wordt momenteel besproken door leden van de Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan en Russische vredestichters.

De voorzitter van de Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan, Novruz Aslan, zei dat in de toekomst ook andere noodzakelijke goederen kunnen worden geleverd aan inwoners van Armeense afkomst die in Karabach wonen.

De overblijfselen van het separatistische regime in Karabach proberen al lange tijd op verschillende manieren de wereldgemeenschap en internationale organisaties ervan te overtuigen dat Azerbeidzjan, door een grensovergang op de weg naar Lachin te vestigen, de Armeense inwoners van Karabach onder “blokkade” zou houden, een “humanitaire crisissituatie” voor hen zou hebben gecreëerd, en dat de Armeniërs met “voedseltekorten” zouden worden geconfronteerd. Armenië, dat het bestaan van een vermeende “gespannen humanitaire situatie” en “blokkade” in de regio blijft manipuleren, belemmert het vredesproces in plaats van zich te houden aan de afspraken die zijn gemaakt om kwesties op te lossen met betrekking tot het gebruik van de Lachin-weg en andere alternatieve wegen om te voldoen aan de behoeften van de Armeense inwoners van de regio Karabach.

Azerbeidzjan geeft opnieuw blijk van een humanistische aanpak en stuurt humanitaire hulp naar burgers van Armeense afkomst die in Karabach wonen.