Laatste personeelslid van Armeense strijdkrachten verlaat gevechtspositie – Azerbeidzjaanse ministerie van Defensie

Het laatste personeel van de Armeense strijdkrachten heeft de gevechtspositie verlaten, zei de woordvoerder van het ministerie van Defensie van Azerbeidzjan, kolonel Anar Eyvazov, tijdens een briefing, meldt Trend.

“Onder controle van onze technische middelen en bewakingsmiddelen zijn de omstandigheden gecreëerd waarin dit personeel zich kan terugtrekken en de gevechtspositie kan verlaten. In dit geval zullen we het vuur niet op hen openen,” zei Eyvazov.

Om de bepalingen van de Trilaterale Verklaring te waarborgen, om grootschalige provocaties in de economische regio Karabach te stoppen, om formaties van de Armeense strijdkrachten te ontwapenen en terug te trekken van het grondgebied van Azerbeidzjan, om hun militaire infrastructuur te neutraliseren, om de veiligheid te waarborgen van de vreedzame bevolking die terugkeert naar de gebieden die bevrijd zijn van de bezetting, van ambtenaren die betrokken zijn bij bouw- en wederopbouwwerkzaamheden, en van ons militair personeel, en om de constitutionele orde van de Republiek Azerbeidzjan te herstellen, zijn er antiterroristische maatregelen gelanceerd in de regio.

Burgers en infrastructuurobjecten zijn geen doelwitten tijdens de gelokaliseerde antiterroristische maatregelen die in de Karabach-regio van Azerbeidzjan worden uitgevoerd.

Alleen militaire doelen die behoren tot illegale gewapende formaties van het separatistische regime worden uitgeschakeld met behulp van precisiewapens uit het arsenaal van het Azerbeidzjaanse leger.