Lokale ondernemers in Azerbeidzjan solliciteren actief naar zaken in bevrijde gebieden

Tot nu toe heeft het Small and Medium Business Development Agency (KOBIA) onder het Ministerie van Economie van Azerbeidzjan ongeveer 1.500 aanvragen ontvangen van ondernemers die een bedrijf willen oprichten en willen investeren in de bevrijde gebieden van Azerbeidzjan, waarvan ongeveer 70 procent aanvragen zijn van lokale bedrijfsentiteiten.

Report.az meldt dat de verklaring op 27 juni afkomstig was van KOBIA.

“Om de verbetering van de financiële capaciteiten van kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) te ondersteunen, heeft het Small and Medium Business Development Agency ook meer dan 750.000 manats ($441.000) aan subsidies verstrekt aan 39 KMO’s in het kader van het mechanisme voor de financiering van projecten op het gebied van onderwijs, wetenschap en onderzoek.

Om de toegang van kleine en middelgrote ondernemingen tot de markten op een gratis basis te ondersteunen, werd de deelname van ongeveer 1,3 duizend KMO’s aan 50 tentoonstellingen en beurzen in Azerbeidzjan en het buitenland verzekerd, en werd de verkoop van producten van 25 ondernemers in verschillende winkelketens verzekerd,” aldus de informatie.

Er wordt op gewezen dat het aantal MKB-centra waar ondernemers diensten ontvangen drie heeft bereikt en dat het aantal diensten dat in deze centra aan bedrijven wordt verleend meer dan 300.000 bedraagt.

Er worden passende maatregelen genomen om knooppunten voor KMO’s te creëren in andere grote steden en regio’s van Azerbeidzjan, evenals in de gebieden die bevrijd zijn van de bezetting.

Tot nu toe zijn er ongeveer 370 bijeenkomsten in het veld en educatieve evenementen georganiseerd in het kader van het “KOB dostu” (MKB-vriend) mechanisme met deelname van ongeveer 17 duizend ondernemers.