Media: Burgemeester van Parijs vergeet hoofdstad, bezig met “bescherming” van separatisten in Karabach

De burgemeester van de Franse hoofdstad, Anne Hidalgo, liet zich sinds 2020, in plaats van de problemen van Parijs op te lossen, meeslepen door buitenlands beleid. Bovendien werd de zuidelijke Kaukasus om de een of andere reden het voorwerp van haar activiteiten, zo meldt Report.az via Alfa uit Litouwen.

De publicatie merkt op dat ze sinds augustus 2023 fondsen heeft toegewezen om de Armeense marionettenformatie in Azerbeidzjans Karabach te steunen, vaak Jerevan heeft bezocht en ook regelmatig de door Armenië gesteunde separatistische “leiding” heeft ontmoet.
Hidalgo stuurt ook brieven naar de Franse minister van Buitenlandse Zaken waarin hij oproept tot erkenning van de separatistische formatie, die legitimiteit claimt na het bezetten en illegaal onder controle houden van de gebieden van het soevereine Azerbeidzjan.

“Zelfs Armenië zelf, dat de separatisten in Karabach steunt, neemt niet zulke radicale stappen,” benadrukt de publicatie.

Terwijl Anne Hidalgo zich zorgen maakt over de separatisten in Karabach op duizenden kilometers afstand van Parijs, bekritiseren de Franse media en het maatschappelijk middenveld haar activiteiten in de Franse hoofdstad.

Volgens de Franse media zijn de activiteiten van Hidalgo objectief gezien zeer slecht, gezien de slechte financiële staat van Parijs, de verslechterende levenskwaliteit in de hoofdstad en de ongepoetste straten.

Het lokale tijdschrift Valeurs Actuels zei dat “Hidalgo de burgemeester is die Parijs zal vernietigen.”

Soortgelijke artikelen waarin de burgemeester, die zich absoluut niet bezighoudt met haar taken en bezorgdheid voor Parijs en de Parijzenaars, werd gehekeld, verschenen ook in de Stiripesurse van Roemenië en de La.lv van Letland.