Ministerie van Defensie: In juni is in de bevrijde gebieden tot 640 hectare land volledig van mijnen ontdaan.

Als gevolg van de activiteiten die zijn uitgevoerd in de bevrijde gebieden door de eenheden en subeenheden van de genie-troepen van het Azerbeidzjaanse leger, is in juni van dit jaar tot 640 hectare land volledig ontmijnd, vertelde het ministerie van Defensie van Azerbeidzjan aan AZERTAG.AZ.

Tot 31334 hectare land werd vrijgemaakt van mijnen en niet-geëxplodeerde munitie door het Azerbeidzjaanse leger in de bevrijde gebieden tot op heden. In totaal werden 10206 antipersoonsmijnen, 2580 antitankmijnen en 10446 niet-geëxplodeerde munitie opgespoord en geneutraliseerd.

Daarnaast heeft de geniemacht van het Azerbeidzjaanse leger samen met andere staatsorganen meer dan 1191 km aan nieuwe aanvoerwegen aangelegd en meer dan 21190 km sneeuwvrij gemaakt om ervoor te zorgen dat konvooien voertuigen en militair materieel veilig en ononderbroken kunnen rijden in moeilijk terrein, waaronder rotsachtige gebieden. In juni van dit jaar werd tot 55 km van de bestaande bevoorradingswegen verbeterd en hersteld.

De noodzakelijke maatregelen voor technische ondersteuning worden voortgezet volgens het plan, waarbij de grootste inspanningen gericht zijn op het ontmijnen van nederzettingen, het inzaaien van percelen, wegen, infrastructuurvoorzieningen en het aanleggen van nieuwe toevoerwegen in de bevrijde gebieden.