Nieuw waterreservoir bijna klaar in Shusha

Zoals opgedragen door president Ilham Aliyev wordt er intensief gewerkt aan een ononderbroken en betrouwbare watervoorziening voor de stad Shusha.

Het nieuwe watervoorzienings- en rioleringssysteem van de stad is ontworpen voor 25.000 mensen, er worden 3 reservoirs gebouwd met een capaciteit van 6.000 kubieke meter, die water zullen ontvangen uit de rivieren Kichik Kirs, Zarisli en Zarislichay, vertelde woordvoerder van Azarsu waterbedrijf Anar Jabrayilli aan Caliber.Az.

De bouw van het eerste reservoir is bijna voltooid, er worden waterleidingen naar toe gelegd, isolatiewerkzaamheden zijn aan de gang, hulpgebouwen worden gebouwd en het reservoir zal tegen het einde van het jaar in gebruik worden genomen.

Volgens het project krijgt Shusha 24 kilometer hoofdwaterleidingen, 44 kilometer drinkwaterleidingen, 42 kilometer riolering en 41 kilometer stormriolering. Er is gepland om een waterzuiveringsinstallatie te bouwen met een capaciteit van 8.000 kubieke meter per dag.

Een waterdistributiereservoir met een capaciteit van 25.000 kubieke meter, een pompstation en een hogedrukwaterpijpleiding met een lengte van 2,9 km zijn al gebouwd.