Nog eens 80 IDP’s keren terug naar Lachin

De terugkeer van intern ontheemden naar de stad Lachin op bevel van de president van Azerbeidzjan, Ilham Aliyev, gaat door, zo meldt Report.

Op 28 december vertrok de volgende groep gezinnen die tijdelijk waren ondergebracht in hostels, sanatoria, pionierskampen, onafgewerkte gebouwen en administratieve gebouwen in verschillende delen van het land, vanuit het Garadagh-district van de stad Bakoe. In dit stadium verhuisden nog eens 25 gezinnen (80 mensen) naar de stad Lachin.

Hiervan vestigden 13 families (38 mensen) zich in Bakoe stad, vijf families (17 mensen) in het Barda district, vijf families (15 mensen) in Sumgait stad, en twee families (10 mensen) in het Absheron district. 20 gezinnen (63 mensen) die tijdelijk in Bakoe, de stad Sumgayit en het district Absheron wonen, werden weggestuurd uit het wooncomplex “Gobu Park-3” dat gebouwd werd voor binnenlandse ontheemden in het district Garadagh. Vijf gezinnen (17 mensen) die in het district Barda wonen, zullen uit hun woonplaats worden weggestuurd en zich bij de migratiekaravaan in de stad Horadiz voegen.