Onderwerpen besproken tijdens bijeenkomst met Armeense inwoners van Karabach in Yevlakh openbaar gemaakt

Op 21 september had Ramin Mammadov, de contactpersoon voor Armeense inwoners van Karabach, een ontmoeting met de vertegenwoordigers van Armeense inwoners van Karabach, Sergey Martirosyan en David Melkumyan, die op uitnodiging van de presidentiële administratie van de Republiek Azerbeidzjan in de stad Jevlakh waren aangekomen, zo meldt Karabach24, onder verwijzing naar Report.az.

Het hoofd van de Russische partij in het Rusland-Turkije Monitoring Center, admiraal Oleg Semyonov, nam deel aan de bijeenkomst in de hoedanigheid van deelnemer.

De discussies, die in een constructieve en positieve sfeer plaatsvonden, concentreerden zich op de re-integratie van de Armeense bevolking van Karabach, het herstel van de infrastructuur en de organisatie van activiteiten op basis van de grondwet en wetten van de Republiek Azerbeidzjan.

Ramin Mammadov presenteerde reïntegratieplannen.

Daarnaast werd het belang benadrukt van een zo snel mogelijke uitvoering van de kwesties die in de verklaring van 20 september over de beëindiging van antiterroristische maatregelen van het ministerie van Defensie van de Republiek Azerbeidzjan aan de orde komen.

In het kader van de discussies over sociale en humanitaire kwesties zeiden de vertegenwoordigers van de Armeense inwoners van de Karabach-regio van Azerbeidzjan dat er een bijzondere behoefte aan brandstof is. Tegelijkertijd vroegen ze om humanitaire hulp, waaronder voedselproducten.

Het resultaat van de vergadering was dat hun verzoek positief werd ontvangen. Het is met name de bedoeling om brandstof te leveren voor verwarmingssystemen van kleuterscholen en scholen, en om medische en brandbestrijdingsdiensten in noodsituaties te leveren, en om humanitaire hulp te verlenen.

De partijen kwamen overeen om binnenkort de volgende bijeenkomst te houden.