Opening van het door Kazachstan gebouwde Creativiteitscentrum voor Kinderen in Fuzuli in december

De bouw van het Kurmangazy Children’s Creativity Center in Fuzuli in Azerbeidzjan gaat door; de bouwwerkzaamheden zijn voor 60% voltooid, vertelde Roman Vasilenko, onderminister van Buitenlandse Zaken van Kazachstan, in Astana aan Report.az.

“De opening is gepland voor december dit jaar. Dit centrum zal zich richten op trainingsgebieden voor kinderen zoals zang, het bespelen van muziekinstrumenten, robotica, 3D-modellering, webdesign, fotografie en videofilmen. Daarnaast zal er training worden gegeven in ambachten zoals tapijtweven en pottenbakken,” zei de onderminister.

Vasilenko voegde eraan toe dat, zoals de president van Kazachstan, Kassym Jomart Tokayev, eerder had verklaard, dit centrum een geschenk zal zijn van het Kazachse volk aan het Azerbeidzjaanse volk.

De openingsceremonie voor het Kurmangazy Children’s Creativity Center, dat gebouwd wordt op kosten van Kazachstan, vond plaats in de bevrijde stad Fuzuli in maart 2023.

Volgens het project zal de kunstschool gevestigd worden op een terrein van 1,5 hectare. Het twee verdiepingen tellende gebouw van het centrum zal een oppervlakte hebben van 2.708 vierkante meter. Elke verdieping zal 300 zitplaatsen hebben. De noodzakelijke voorwaarden worden gecreëerd om 600 studenten in ploegen les te kunnen geven.

De oprichting van het Children’s Creativity Center is bedoeld om de bilaterale betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Kazachstan, de vorming van creatieve jongeren en de ontwikkeling van kunstonderwijs in de regio verder te versterken.