Presidentieel bestuur van Azerbeidzjan: Armeniërs die in Karabach wonen zullen worden geregistreerd

Met het oog op de duurzame reïntegratie van Armeense inwoners van de regio Karabach van de Republiek Azerbeidzjan en om hen in staat te stellen te profiteren van de steun van de Azerbeidzjaanse staat, zijn er instructies gegeven aan de werkgroep voor het oplossen van sociale, humanitaire, economische en infrastructurele problemen in de regio Karabach om de wettelijke status van deze personen vast te stellen, aldus de presidentiële administratie van de Republiek Azerbeidzjan, meldt Report.az.

Als onderdeel van deze activiteit voorziet de eerste fase in de eerste registratie van Armeense inwoners van de Karabach regio van Azerbeidzjan. De acceptatie van aanvragen en het registratieproces zal door de Staats Migratiedienst in elektronische vorm worden uitgevoerd via het speciale portaal dat voor dit doel is gecreëerd, zodat aanvragers zoveel mogelijk gemak hebben en de informatie toegankelijk is.

Dit proces zal Armeense inwoners van de Karabach-regio van Azerbeidzjan in staat stellen om effectief gebruik te maken van alle overheidsdiensten en hen helpen om aan hun sociaaleconomische en humanitaire behoeften te voldoen.

De Presidentiële Administratie van de Republiek Azerbeidzjan maakt aan het publiek bekend dat Armeense inwoners van de regio Karabach in Azerbeidzjan vrijwillig een eerste registratie kunnen aanvragen op het re-integration.gov.az portaal of de onderstaande communicatiemiddelen kunnen gebruiken:

Telefoonnummer: +994125260919

WhatsApp nummer: +994705270919

e-mail: [email protected]

Daarnaast wordt de acceptatie van sollicitaties ter plaatse geregeld.