Rahman Mustafayev: Armeniërs in Karabach zullen dezelfde rechten hebben als andere Azerbeidzjaanse burgers

Steun voor Armeens separatisme in Karabach is gedoemd te mislukken, zegt de Azerbeidzjaanse ambassadeur in Nederland Rahman Mustafayev op Twitter.

“In Den Haag werd een interessante conferentie gehouden over de betrekkingen tussen de EU, Azerbeidzjan, Georgië en Armenië. Ik heb mijn Armeense collega’s de belangrijkste parameters van de nieuwe regionale realiteit uitgelegd. De rechten van Armeniërs die in Karabach wonen zullen op dezelfde manier worden gegarandeerd als de rechten van andere Azerbeidzjaanse burgers,” schreef de ambassadeur.

Referentie: Tweet van ambassadeur R. Mustafayev

De Azerbeidzjaanse ambassadeur sprak gisteren ook op de internationale conferentie “De zuidelijke Kaukasus en de Europese Unie – uitdagingen aangaan, kansen grijpen”: We hopen in de komende maanden een nieuwe alomvattende overeenkomst met de EU te sluiten om onze dialoog te stimuleren en intensievere samenwerking tot stand te brengen op gebieden van wederzijds belang. Dat wordt een strategisch partnerschap op gebieden van wederzijds belang.

We begrijpen ook, voegde R. Mustafayev eraan toe, dat de EU niet de enige speler in de regio is, dus we zullen doorgaan met het handhaven van het beleid van evenwicht tussen de belangrijkste regionale spelers, met de nadruk op geopolitieke alliantie met Turkije, betrekkingen met de lidstaten van de Beweging voor Niet-Assynchronisatie en andere regionale organisaties. Wij hechten veel waarde aan de reeds bestaande bilaterale dialoogvormen, zoals de beleids- en veiligheidsdialoog, het strategisch energiepartnerschap en het platform voor transportconnectiviteit, en willen deze dialoog graag uitbreiden naar nieuwe platforms en formaten.