Separatisten in Karabach stemmen in met gebruik van wegen Lachin, Aghdam – Khankendi

Azerbeidzjan heeft weer een overwinning behaald nu Armeense separatisten de voorwaarden van Bakoe hebben geaccepteerd.

Het gelijktijdige vervoer van voedsel via de wegen Lachin en Aghdam-Khankendi is nu een feit.

Het illegale regime in Garabagh heeft ingestemd met het gezamenlijke voorstel van het Khankendi-kantoor van het Internationale Comité van het Rode Kruis en het commando van de Russische vredesmacht over het gelijktijdige vervoer van voedsel door ICRC-voertuigen over de wegen Lachin en Aghdam-Khankendi, aldus Caliber.az.

Hieruit blijkt dat de separatisten in Garabagh hebben ingestemd met de voorwaarden van Azerbeidzjan.

In feite was er al op 1 september een overeenkomst over de gelijktijdige opening van deze routes. De separatisten hebben dit proces om opportunistische redenen uitgesteld.

Hoewel Azerbeidzjan herhaaldelijk heeft verklaard dat het bereid is om de veiligheid, gezondheid en zekerheid van zijn Armeense burgers die in Garabagh wonen permanent over te nemen, heeft het zogenaamde regime het proces verlengd door op zijn beschermheren te vertrouwen.

Maar 16 dagen later werden het principiële standpunt en de nationale belangen van Azerbeidzjan overgenomen tegen de wil van de separatisten en de politieke kringen die als hun beschermheren optraden. Het zou nu interessant zijn om te kijken naar de gezichten van de politici van de Verenigde Staten en Westerse landen die Azerbeidzjan in deze kwestie bekritiseerden, waarbij ze de separatisten in Garabagh als instrument gebruikten.