Separatisten wijken: Vracht naar Khankandi gaat via Aghdam

De separatistenleider van Garabagh, Araik Harutyunyan, kondigde de opening van de weg Aghdam-Khankandi aan tijdens een vergadering van de illegale “veiligheidsraad” op 22 augustus.

Voormalig “secretaris van de veiligheidsraad” Samvel Babayan nam ook deel aan de vergadering, meldt Caliber.Az, die de Armeense krant “Zhokhovurd” citeert.

De publicatie meldt dat het hoofd van het illegale regime de kwestie niet ter discussie stelde, maar het als een feit presenteerde.

“Araik zei dat de handel via deze weg gedeeltelijk zal zijn, dat er bouwmaterialen, dieselbrandstof en medicijnen heen zullen gaan, en dat er voedsel geïmporteerd zal worden via Lachin door Russische vredeshandhavers, maar dit betekent niet dat de weg naar Lachin volledig operationeel zal zijn, het verkeer van inwoners van Garabagh zal beperkt worden.

Volgens de informatie zei Harutyunyan ook dat het de bedoeling is om in de volgende fase de kwestie van gas- en elektriciteitsleveranties te bespreken, die ook van Azerbeidzjaanse kant zullen komen,” aldus de krant.