Shusha organiseert internationale conferentie gewijd aan de Nationale Verlossingsdag en de tweede verjaardag van de Shusha-verklaring

Een internationale conferentie gewijd aan de Nationale Reddingsdag en de tweede verjaardag van de ondertekening van de Verklaring van Shusha werd gehouden in Shusha onder de gezamenlijke organisatie van de Nieuwe Azerbeidzjaanse Partij en de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling.

Op 15 juni werd in de stad Shusha een internationale conferentie gehouden gewijd aan de Nationale Heildag en de tweede verjaardag van de ondertekening van de Verklaring van Shusha, onder de gezamenlijke organisatie van de Nieuwe Azerbeidzjaanse Partij (YAP) en de Gerechtigheid en Ontwikkeling Partij van Türkiye (AK Partij) als onderdeel van het Heydar Aliyev Jaar.

Eerst brachten deelnemers aan de conferentie een eerbetoon aan de nagedachtenis van de Grote Leider door bloemen te leggen voor de buste van Heydar Aliyev, de stichter van het moderne onafhankelijke Azerbeidzjan en de nationale leider van ons volk, in het administratieve gebouw van de speciale vertegenwoordiging van de president van de Republiek Azerbeidzjan in het district Shusha.

Tijdens het evenement werden het volkslied van de Republiek Azerbeidzjan en het volkslied van de Republiek Türkiye ten gehore gebracht.

Later werd de film “From Salvation to Victory” vertoond.

Aan het einde van de conferentie werd een herdenkingsfoto gemaakt.

De deelnemers aan de conferentie maakten kennis met de bouwwerkzaamheden in de stad Shusha.

Later bezochten ze de Yukhari Govharaga Moskee en de Saatli Moskee, evenals de fototentoonstelling “Heydar Aliyev en Karabach” ter herdenking van de 100e verjaardag van onze Nationale Leider, en de tentoonstelling ter ere van de 19e eeuwse encyclopedist wetenschapper Mir Mohsun Navvab.

Referentie: Apa.az