Turkse journalisten zien Armeniërs oversteken via grenspost Lachin

Na een rondreis door Zangilan in Azerbeidzjan zijn vertegenwoordigers van de Turkse media, die een bezoek brengen aan het Azerbeidzjaanse land dat bevrijd is van de bezetting, aangekomen in Lachin, zo meldt Trend.

Eerst gingen ze naar de grensovergang van Lachin.

Daarnaast bezochten de journalisten de stad Lachin in Azerbeidzjan nadat ze de Armeniërs de grens hadden zien oversteken.

De bovengenoemde journalisten hielden elke stap in de gaten van hoe Armeniërs de grens overstaken bij de grensovergang van Lachin. Armeniërs mogen de grens oversteken nadat ze gecontroleerd zijn en zich aan de procedures houden. Twintig Armeniërs passeerden overdag de controlepost van Lachin in de richting van Armenië.

Om het vervoer van mankracht, munitie, mijnen en andere militaire uitrusting uit Armenië voor illegale Armeense gewapende groepen op het grondgebied van Azerbeidzjan te voorkomen (die niet werden teruggetrokken in tegenstelling tot de trilaterale verklaring van 10 november 2020 die door Azerbeidzjaanse, Armeense en Russische leiders na de tweede Karabach-oorlog), en als adequate reactie op de unilaterale oprichting van een grenscontrolepost door Armenië aan de grens met Azerbeidzjan op 22 april bij de ingang van de weg Lachin-Khankendi, in strijd met de trilaterale verklaring van 10 november 2020, op 23 april om 12.: 00 (GMT+4), hebben de eenheden van de staatsgrensdienst van de Republiek Azerbeidzjan een grenscontrolepost opgezet op haar soevereine grondgebied, aan de grens met Armenië, aan het begin van de weg Lachin-Khankendi.