Van hervestiging naar heropvoeding: Inwoners van Lachin krijgen nieuwe beroepen 

Als onderdeel van de maatregelen in het kader van het Grote Terugkeerprogramma is begonnen met het opzetten van actieve werkgelegenheidsprogramma’s voor inwoners die zich opnieuw gevestigd hebben in hun geboorteland – de stad Lachin.

In de eerste fase houdt het Staatsagentschap voor Werkgelegenheid van het Ministerie van Arbeid en Sociale Bescherming bijeenkomsten met deze inwoners om hun kansen op werk te beoordelen.

De persdienst van het Ministerie van Arbeid vertelde Caliber.Az dat er al bijeenkomsten met 38 gezinnen zijn gehouden en dat er werkgelegenheidsprogramma’s zijn vastgesteld waarbij zij betrokken zullen worden.

Op basis hiervan zal in de volgende fase werkgelegenheid voor de inwoners van Lachin worden geregeld voor geschikte vacatures, zullen ze worden betrokken bij programma’s voor zelfstandig ondernemerschap en zullen er voor sommige inwoners beroepsopleidingen worden georganiseerd om een nieuw beroep te krijgen.

Er zijn ook plannen om verschillende ondersteuningsprogramma’s uit te voeren samen met werkgevers die in Lachin werken.

Vandaag zijn er nog een aantal gezinnen naar de stad Lachin vertrokken.

Het volgende konvooi werd gestuurd vanuit het wooncomplex Gobu Park 3 in het Garadagh district van Baku stad. Op dit moment zijn er nog 18 gezinnen – 73 mensen – naar Lachin verhuisd.

De gezinnen zullen zich vestigen in de huizen die na het einde van de bezetting in opdracht van het staatshoofd zijn gerestaureerd of herbouwd.

Vertegenwoordigers van het Staatscomité voor Vluchtelingen en Ontheemden, de Speciale Vertegenwoordiging van de President van Azerbeidzjan in het district Lachin, dat deel uitmaakt van de Economische Regio Oost-Zangazur, en het bestuur van het district Lachin namen deel aan de ceremonie waarbij de gezinnen naar Lachin werden gestuurd.

Zo hebben 111 gezinnen – 424 mensen – een permanente verblijfplaats gekregen in de stad Lachin.

Referentie: Caliber.az