Voorzitter Constitutioneel Hof: Rechten en veiligheid van Armeense inwoners van Karabach zullen worden gewaarborgd

De rechten en veiligheid van de Armeense inwoners van Karabach zullen worden gewaarborgd in overeenstemming met de grondwet van Azerbeidzjan, aldus de voorzitter van het Constitutionele Hof Farhad Abdullayev in een artikel, volgens Report.az.

In het artikel wordt opgemerkt dat de grondwet van Azerbeidzjan gelijkheid van rechten en vrijheden voor iedereen garandeert, ongeacht etnische, religieuze en taalkundige afkomst.

“Geleid door deze bepaling van de fundamentele wet, past onze staat altijd een gelijke benadering toe ten opzichte van verschillende etnische volkeren die op het grondgebied van Azerbeidzjan wonen. Een van de dringende kwesties heeft te maken met het proces van integratie van de Armeense inwoners van Karabach in de Azerbeidzjaanse samenleving. In dit verband heeft de president van de Republiek Azerbeidzjan Ilham Aliyev in zijn toespraken herhaaldelijk benadrukt dat deze kwestie een interne aangelegenheid van de Azerbeidzjaanse staat is, en dat de rechten en veiligheid van de Armeense bevolking van Karabach zullen worden gewaarborgd in overeenstemming met de grondwet van het land,” aldus het artikel.