VS-deskundige: Weigering van voedselproducten uit Azerbeidzjan door Armeniërs in Karabach – irrationele beslissing

De Armeniërs die in Karabach wonen weigeren de voedselproducten uit Azerbeidzjan, terwijl ze de retoriek van “een acuut voedseltekort” aanhouden, en dit is een irrationele beslissing, vertelde de Amerikaanse journaliste, nationale veiligheidsanalist en advocate Irina Tsukerman aan Report.az.

“De haat jegens Bakoe weegt zwaarder dan de behoefte aan voedsel die zij beweren… De internationale gemeenschap moet hier rekening mee houden, vooral tegen de achtergrond van duidelijke propagandacampagnes,” zei ze.

Ze merkte op dat de Armeense lobbyisten in het Westen en al diegenen die hen steunen met alle middelen proberen om de vooruitzichten op re-integratie van de Armeense inwoners van Karabach in de Azerbeidzjaanse samenleving te ondermijnen. Een dergelijke reïntegratie zal de gelijkheid van de Armeniërs die in Karabach wonen voor de wetten van Azerbeidzjan garanderen, samen met andere burgers van het land, merkte de expert op.

Volgens haar is het onwaarschijnlijk dat Armeniërs in Karabach onafhankelijk zijn in het nemen van beslissingen.

“Ze weigeren alle voedselproducten, behalve het voedsel dat Armenië probeerde te leveren via de weg naar Lachin. Het is duidelijk dat de Armeniërs in Karabach onder druk staan van externe krachten, en dat iemand anders deze beslissingen voor hen neemt,” voegde ze eraan toe.