2e Nationale Gurama Festival gaat van start in Bakoe

Het 2e Nationale Gurama Festival is van start gegaan in het State Historical-Architectural Reserve “Icherisheher” in Baku.

Report.az meldt dat het evenement, dat mede georganiseerd werd door het “State Historical-Architectural Reserve “Icherisheher” en het Ministerie van Cultuur, het Ministerie van Wetenschap en Onderwijs, begon met een traditionele mars waarbij inwoners van Baku, toeristen en werknemers van het reservaat een reusachtige Gurama (lappendekenkunst) demonstreerden die volgens het mozaïekprincipe uit stukken stof werd genaaid.

Tijdens het Nationale Gurama Festival, dat gewijd is aan een origineel soort handwerk dat in Azerbeidzjan in de vergetelheid dreigt te raken, zullen er verschillende culturele evenementen plaatsvinden.

Het 2e Nationale Gurama Festival wordt gehouden in Baku en verschillende regio’s in het land vanaf Icherisheher. Het festivalprogramma omvat het tentoonstellen van de “Traditionele Gurama” tentoonstelling, het geven van masterclasses, het organiseren van beurzen met handwerk van Gurama kunstenaars en het tentoonstellen van handwerk van Gurama kunstenaars en amateurverzamelaars.