Albanië binnenkort gastland voor cultuurweek van Azerbeidzjan

“Ik heb president Aliyev ervan overtuigd dat dit zeer goede tempo van samenwerking in de toekomst zal worden gehandhaafd. De cultuurweek van Azerbeidzjan vindt binnenkort plaats in Albanië. Dus, nu de steden in Albanië deze maand gevuld zijn met toeristen uit de hele wereld, ben ik ervan overtuigd dat de Azerbeidzjaanse cultuurweek een echt feest zal zijn en een indicatie van hoe cultuur mensen en samenlevingen dichter bij elkaar brengt,” zei president van Albanië Bajram Begaj in een persverklaring na een uitgebreide ontmoeting met president Ilham Aliyev, meldt Report.az.

De Albanese leider wees erop dat beide landen toerisme beschouwen als een prioriteit en een zeer belangrijke sector voor de economie.

“Om deze reden worden de verdieping van de samenwerking en de aanwezigheid van Azerbeidzjaanse investeringen ook op het gebied van toerisme verwelkomd. De afschaffing van de visumregeling is een andere manier om onze mensen dichter bij elkaar te brengen. En zoals ik al zei, president Aliyev is een man die zijn beloften waarmaakt. Hij vertelde me vandaag dat dit zeer binnenkort zal worden gerealiseerd,” merkte de Albanese president op.