Armeense man verlaat Karabach: ‘Ik wens dat Armeniërs en Azerbeidzjanen in vrede leven’.

“Ik wens dat Armeniërs en Azerbeidzjanen in vrede leven,” vertelde Samvel Yevriyan journalisten in Lachin voordat hij naar Armenië vertrok, volgens Report.az.

“Wie heeft gezegd dat het samenleven met Azerbeidzjan onmogelijk is? Het is mogelijk! Ik had honderden Azerbeidzjaanse vrienden. We werkten samen,” zei hij toen hij antwoordde op de vraag of de twee naties samen kunnen leven. Hij zei dat hij in de Sovjettijd in een toneelstuk speelde dat in Bakoe werd opgevoerd.

“Ik zou mijn vrienden, artiesten uit Azerbeidzjan, heel graag willen zien. Avtandil Israfilov (wijlen harmonicaspeler, Volkskunstenaar van Azerbeidzjan) was mijn beste vriend, samen met Zeynab Khanlarova en haar ensemble had ik een concert in Khankandi. Ik had veel connecties met Azerbeidzjanen,” zei hij, eraan toevoegend dat Avtandil zijn huis in Jerevan en Khankandi bezocht.

Yevriyan benadrukte dat hij niet in Karabach woonde, hij werkte hier, kwam en vertrok met tussenpozen van meerdere keren per jaar en nu verlaat hij het uit vrije wil.