Azerbeidzjaan die het kampioenschap won voor Oekraïne

De volgende supercompetitie voor de wereld UBO vond deze keer plaats in Kyiv, Oekraïne, tussen de Panamees Irving Berry en de Azerbeidzjaan Nazir Rahimov uit Oekraïne. Toen de wedstrijd eindigde met de volledige overwinning van de 22-jarige Rahimov, werd Rahimov de jongste kampioen in de geschiedenis van Oekraïne. Tegelijkertijd gaf UBO de Super League-riem aan Oekraïne.

Report.az meldt dat de kampioen zich momenteel voorbereidt op de volgende wedstrijd: “Ik ben geboren en getogen in Mykolaiv, Oekraïne. Mijn ouders zijn geboren in het dorp Garadamli, in het district Imishli in Azerbeidzjan. Ik boks al sinds ik 10 jaar oud was. Ik vocht bij amateurs in nationale kampioenschappen. Na mijn 18e stapte ik over op professioneel boksen en had al 13 succesvolle duels achter de rug. Toen ik 20 was, vocht ik voor de titel van kampioen van Oekraïne. Ik werd de jongste Oekraïense kampioen in de geschiedenis van Oekraïne.

“Ik kreeg de kans om mee te doen aan het wereldkampioenschap in mijn geboortestad Brovary. Maar door een aantal problemen werd mijn tegenstander veranderd. Niemand wilde het tegen Oekraïne opnemen vanwege de oorlog. De strijd was veel moeilijker dan we hadden verwacht. Mijn tegenstander uit Panama accepteerde onze uitnodiging in een mum van tijd. Hij was erg sterk. Desondanks sloeg ik hem knock-out in de 10e ronde van een 90 minuten durend gevecht en won ik de wereldtitel superlichtgewicht. Aanvankelijk was het duel gepland voor 24 juni van dit jaar. Door de zware beschietingen van Kiev werd de wedstrijd echter verschoven naar 29 juli en vervolgens naar 12 augustus. Het resultaat was dat we het duel in Brovary wonnen, ik werd kampioen van Oekraïne bij de profs en won de gordel.

“Er zijn nog 5 wereldkampioenschappen te winnen. 4 daarvan zijn in Amerika. Daarom moeten we verschillende gevechten houden om meer ervaring op te doen en met de Amerikanen te concurreren. Onze plannen voor de komende anderhalf jaar zijn om 3-4 gevechten te houden, het tegen de Amerikanen op te nemen en 4 hoofdbanden te bemachtigen. Bij de Olympische Spelen bestaat boksen uit drie ronden van elk 3 minuten, en in ons geval zijn het twaalf ronden van 3 minuten. Professioneel boksen is moeilijker dan andere sporten. Hier heeft u 4-5 gevechten in één toernooi. U bereidt zich 2-3 maanden lang volledig voor, omdat u van tevoren weet wie uw tegenstander is.

“We worden door velen gesteund – niet alleen door Oekraïners, maar ook door Azerbeidzjanen. Onze boksclub is de nummer één in Oekraïne. Over het algemeen hebben we vrienden van alle nationaliteiten die onze club steunen. Ik ben iedereen die in mij geloofde heel erg dankbaar.”

De jonge kampioen sprak ook over de omstandigheden waaronder hij zich op de wedstrijd voorbereidde: “Toen ik 18 jaar oud was, verhuisde ik van Mykolaiv naar de stad Brovary in de regio Kiev. Ik woon al twee jaar in deze kamer naast de sportschool. Ik train van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Voor een atleet zijn deze omstandigheden voldoende, zij het moeilijk. Ik boks meer in deze sportschool om betere resultaten te krijgen.”

Momenteel is Nazir Rahimov als vertegenwoordiger van Oekraïne naar Polen gegaan voor verdere training.