Azerbeidzjaanse Internationale Defensie Tentoonstelling “ADEX” viert haar jubileum

In 2024 zal het land gastheer zijn van de Azerbaijan International Defense Exhibition ADEX, het grootste evenement gewijd aan de defensie-industrie in de regio. De tentoonstelling die op 24-26 september wordt gehouden, viert haar 5e verjaardag. Parallel aan de ADEX-tentoonstelling wordt de 14e Internationale Tentoonstelling voor Binnenlandse Veiligheid, Veiligheids- en Reddingsmiddelen “Securex Caspian” gehouden. De tentoonstellingen worden georganiseerd in het Baku Expo Center.

De tentoonstelling wordt gehouden op initiatief en met de organisatorische steun van het Ministerie van Defensie Industrie van de Republiek Azerbeidzjan en het Ministerie van Defensie van de Republiek Azerbeidzjan. De organisator van de tentoonstelling is de Caspian Event Organisers.

De tentoonstelling ADEX wordt bezocht door hooggeplaatste ambtenaren uit verschillende landen. Traditioneel maakt Ilham Aliyev, de president van de Republiek Azerbeidzjan, kennis met de tentoonstellingen ADEX en Securex Caspian. Naast het staatshoofd namen kolonel-generaal Zakir Hasanov, minister van Defensie van de Republiek Azerbeidzjan, en Madat Guliyev, minister van Defensie Industrie van de Republiek Azerbeidzjan, deel aan de openingsceremonie van de tentoonstellingen in 2022.

De Azerbeidzjaanse regering besteedt speciale aandacht aan het versterken van de defensiecapaciteit van het land en het waarborgen van de nationale veiligheid, en de uitgaven die met deze gebieden te maken hebben blijven de belangrijkste prioritaire uitgaven van de staatsbegroting. In 2022 is meer dan 5 miljard manaat uit de staatsbegroting toegewezen voor defensie en nationale veiligheid. In de staatsbegroting van 2023 werd 5,3 miljard goedgekeurd voor uitgaven in deze richting. Dit is 200 miljoen manats meer dan vorig jaar, en 17,1 procent meer dan in 2021.

ADEX is een grootschalige demonstratie van de kracht en macht van het industriële defensiecomplex van de Republiek Azerbeidzjan en wereldwijde bedrijven en schept voorwaarden voor constructieve communicatie, uitwisseling van ervaringen en het aangaan van effectieve relaties tussen lokale en buitenlandse specialisten op militair en technisch gebied. Specialisten die het evenement bezoeken, kunnen zich vertrouwd maken met de innovaties in het defensiecomplex die door bedrijven uit verschillende landen worden gepresenteerd, en met het inkooppotentieel van de machtsstructuren van Azerbeidzjan.

Deze tentoonstelling is het ideale platform voor de presentatie van marine-, lucht-, land- en binnenlandse veiligheidsproducten. ADEX biedt exposanten, bezoekers en industrie-experts ook de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en producten te upgraden om aan de behoeften van de regionale defensie-industriemarkt te voldoen.

ADEX 2022 werd bijgewoond door 33 militaire delegaties die 33 landen vertegenwoordigden, waaronder 150 officiële vertegenwoordigers. Er waren 208 bedrijven en 10 nationale groepen en 8.967 professionele bezoekers. Onder de hooggeplaatste gasten die de ADEX bezochten bevonden zich de Chef van de Generale Staf van de Republiek Turkije, de Minister van Defensie van Bosnië en Herzegovina, de Minister van Defensie van de Republiek Wit-Rusland, de Onderminister van Defensie van de Republiek Kazachstan, de Minister van Defensie van de Republiek Rwanda en andere functionarissen.

De tentoonstelling ADEX 2024 is gepland voor vliegtuigen en luchtvaartsystemen, marineschepen en -systemen, gepantserde gevechtsvoertuigen, militaire laboratoria, militaire onderwijsinstellingen, logistieke diensten, elektronische systemen, C4ISR, optronische gereedschappen en systemen, onbemande systemen, militaire kleding en uitrusting, wapens en munitie, simulatoren en trainingssystemen, straling, chemische en biologische beschermingsapparatuur (CBRE), militaire organisaties, exportbevorderende bedrijven en andere sectoren.

Parallel aan ADEX wordt de 14e Internationale Tentoonstelling voor Binnenlandse Veiligheid, Veiligheids- en Reddingsmiddelen “Securex Caspian” gehouden, waar veelbelovende voorbeelden van apparatuur, geïntegreerde beschermingssystemen en materialen voor wetshandhaving, grensbewaking, redding, brandbestrijding en speciale diensten worden gepresenteerd.

De tentoonstelling “Securex Caspian” wordt gesteund door het Ministerie van Defensie-industrie van de Republiek Azerbeidzjan, de Staatsveiligheidsdienst van de Republiek Azerbeidzjan, het Ministerie van Noodsituaties van de Republiek Azerbeidzjan, het Ministerie van Binnenlandse Zaken van de Republiek Azerbeidzjan en de Staatsgrensdienst van de Republiek Azerbeidzjan.

Deze tentoonstelling is een platform dat zal bijdragen aan het creëren van gunstige voorwaarden voor de ontwikkeling van samenwerking, het delen van ervaringen en het helpen oplossen van toegepaste problemen om de binnenlandse veiligheid van de staat en de samenleving te waarborgen.

Tijdens de tentoonstelling zullen deskundigen en forensische apparatuur en systemen, operationele en zoekapparatuur, toegangscontrole, management en informatiebeveiligingssystemen, beveiligingsdiensten, nood- en reddingsproducten en -apparatuur, beveiligingstraining, videobewakingssystemen, speciale uniformen en apparatuur, brandbestrijdingsapparatuur en andere soorten producten te zien zijn.

Gedetailleerde informatie over de beurzen is beschikbaar op de officiële websites en sociale netwerken www.adex.az en www.securexcaspian.az.

Referentie: Azertag.az