Azerbeidzjaanse minister van Cultuur ontmoet secretaris-generaal van TURKSOY in Tasjkent

De Azerbeidzjaanse minister van Cultuur Adil Karimli brengt een bezoek aan Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, om daar de evenementen bij te wonen ter gelegenheid van de viering van de 30e verjaardag van de Internationale Organisatie van Turkse Cultuur (TURKSOY).

Tijdens het bezoek had Adil Karimli een bilaterale ontmoeting met Sultan Raev, secretaris-generaal van TURKSOY.

De Azerbeidzjaanse minister feliciteerde de secretaris-generaal ter gelegenheid van de 30e verjaardag van TURKSOY en prees de activiteiten van de organisatie ter bevordering van het literaire en culturele erfgoed van het Turkse volk, evenals de betrekkingen op hoog niveau tussen Azerbeidzjan en TURKSOY.

Adil Karimli sprak zijn dank uit aan Sultan Raev voor zijn persoonlijke deelname aan de openingsceremonie van het Jaar “Shusha – culturele hoofdstad van de Turkse wereld – 2023” in Shusha.

De secretaris-generaal van TURKSOY benadrukte het belang van de voortdurende steun van Azerbeidzjan aan de activiteiten van TURKSOY en zei dat het Jaar van Shusha als culturele hoofdstad van de Turkse wereld een geweldige kans is om het historische en culturele erfgoed van deze oude stad van Azerbeidzjan op grotere schaal te promoten.

De bijeenkomst was ook gericht op evenementen en projecten die gepland zijn voor het Jaar van Shusha als culturele hoofdstad van de Turkse wereld 2023.

De 30e verjaardag van de oprichting van TURKSOY, de eerste internationale organisatie van de Turkse wereld en het gemeenschappelijke dak van cultuur en kunst van de Turkse volkeren, wordt gevierd met verschillende evenementen die worden georganiseerd door de lidstaten van de organisatie.

Referentie: Azertag.az