Azerbeidzjaanse minister van Volksgezondheid feliciteert Turkse collega met herbenoeming

De Azerbeidzjaanse minister van Volksgezondheid Teymur Musayev heeft zijn Turkse collega Fahrettin Koca een felicitatiebrief gestuurd met zijn herbenoeming als Turkse minister van Volksgezondheid.

“De herverkiezing van Recep Tayyip Erdogan door het broederlijke Turkse volk in de presidentsverkiezingen in Türkiye op 28 mei 2023, is een bron van trots voor elke Azerbeidzjaan, vertelde de persdienst van het ministerie van Volksgezondheid aan Caliber.Az.

Wij feliciteren u met uw toelating tot de nieuw gevormde regering. Als gevolg van de succesvolle hervormingen van de gezondheidszorg in Türkiye in de afgelopen jaren, behoort het gezondheidszorgsysteem van het broederland vandaag de dag tot de meest geavanceerde ter wereld en is er aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van de groei van de volksgezondheid.

Wij geloven dat de succesvolle samenwerking tussen de ministeries van Volksgezondheid van onze landen in de toekomst zal worden voortgezet.

Wij feliciteren u nogmaals met uw benoeming tot minister van Volksgezondheid. Wij wensen u verder succes in uw verantwoordelijke functie en spreken ons vertrouwen uit dat de professionele betrekkingen tussen onze ministeries in hoge mate zullen bijdragen aan de versterking van de broederlijke betrekkingen tussen onze volkeren,” zo luidt de brief.

President Recep Tayyip Erdogan kondigde zijn gloednieuwe kabinet aan na zijn herverkiezing in Türkiye’s verkiezing op 28 mei, met twee ministers die hun zetel behielden en veel nieuwe gezichten om een nieuw tijdperk in te luiden.

Minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca en minister van Cultuur en Toerisme Mehmet Nuri Ersoy behielden hun zetel als minister.

Eerder op 3 juni zei de president dat het kabinet op 6 juni voor het eerst bijeen zou komen.

Erdogan werd beëdigd als president en begon aan zijn derde en laatste ambtstermijn.

In zijn overwinningstoespraak op 28 mei beloofde Erdogan een goed financieel beheer op te zetten, omdat hij de inflatie na de stemming Türkiye’s meest urgente probleem noemde.