Azerbeidzjan breidt samenwerking met Italië uit op het gebied van de burgerluchtvaart

President Jahangir Asgarov van Azerbaijan Airlines (AZAL) heeft een ontmoeting gehad met een delegatie van het Italiaanse concern Leonardo, onder leiding van Senior Vice President for International Marketing and Strategic Campaigns binnen Leonardo Chief Commercial Office Marco Buratti.

Tijdens de ontmoeting werden de vooruitzichten voor samenwerking in de burgerluchtvaart en een reeks actuele kwesties in de luchtvaartsector besproken, vertelde AZAL aan Caliber.Az.

Zo bespraken de partijen de mogelijkheid van de levering van een radarstation op internationale luchthavens in de bevrijde gebieden van het land, een nieuw geautomatiseerd systeem voor bagagebeheer op de internationale luchthaven Heydar Aliyev en de uitbreiding van de vloot Agusta-helikopters en het onderhoud daarvan.

Asgarov en Buratti benadrukten het grote potentieel voor vruchtbare samenwerking via gezamenlijke projecten en initiatieven.
De partijen wisselden van gedachten over aspecten van de ontwikkeling van het partnerschap op verschillende gebieden van de burgerluchtvaart in Azerbeidzjan en verklaarden zich bereid tot een partnerschap op lange termijn.

Het Italiaanse Leonardo-concern werkt sinds 2006 nauw samen met AZAL.

Gedurende de gehele samenwerkingsperiode zijn vele projecten uitgevoerd, waaronder de levering van vliegtuigen, helikopters en andere.

Tot de recente projecten behoren de levering van een navigatiesysteem en een landingssysteem voor vliegtuigen op internationale luchthavens die in de bevrijde Azerbeidzjaanse gebieden zijn gebouwd.

Leonardo Group biedt een breed scala aan innovatieve producten voor de lucht- en ruimtevaart en ontwikkelt talrijke producten op het gebied van defensie, veiligheid, enz.

Voortdurend onderzoek, digitale productie en duurzame ontwikkeling zijn de fundamentele hoekstenen van de activiteit van het bedrijf.

Aanbevolen artikelen

Facebook
Twitter
LinkedIn