Azerbeidzjan, UNESCO bespreken mogelijkheden om betrekkingen op het gebied van toerisme uit te breiden

De voorzitter van het Staatsbureau voor Toerisme van Azerbeidzjan, Fuad Naghiyev, heeft een ontmoeting gehad met een delegatie onder leiding van Gabriela Ramos, adjunct-directeur-generaal voor Sociale en Menselijke Wetenschappen van UNESCO.

Fuad Naghiyev informeerde de delegatie over de activiteiten van het agentschap en over de projecten voor toerisme en erfgoedbescherming die in het land worden uitgevoerd.

Naghiyev wees op het belang van meer samenwerking bij het promoten van culturele en historische monumenten van Azerbeidzjan die op de lijst van cultureel erfgoed van UNESCO staan, en op het belang van het uitwisselen van ervaringen op het gebied van toerisme.

Gabriela Ramos zei dat UNESCO en Azerbeidzjan wederzijds belang hebben bij de ontwikkeling van de interculturele dialoog en cultureel toerisme door de promotie en het gebruik van gemeenschappelijk erfgoed langs de zijderoute.

De partijen bespraken plannen voor de ontwikkeling van een nieuw gezamenlijk project.

Het project zal bestaan uit een reeks evenementen met elementen van cultureel erfgoed en cultureel toerisme met deelname van een aantal Zijderoute-landen.

Referentie: Azertag.az